Scandinavian Astor Group AB (publ) har beslutat om en riktad kvittningsemission

24.08.30

Scandinavian Astor Group AB (publ) (“Astor Group” eller “Bolaget”) offentliggjorde den 27 augusti 2024 Bolagets avsikt att genomföra en kvittningsemission till Acuma Invest AB. Styrelsen har idag, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 17 maj 2024, beslutat om att genomföra kvittningsemissionen om totalt 585 903 nya aktier med avvikelse från befintliga aktieägares företrädesrätt. Acuma Invest AB har åtagit sig att kvitta sina fordringar på Bolaget om sammanlagt 6,65 MSEK, vilket medför att Bolagets skuld minskar med motsvarande belopp (“Kvittningsemissionen”). Teckningskursen för aktierna i Kvittningsemissionen är 11,35 SEK per aktie, vilket motsvarar teckningskursen i den riktade emission av aktier som Bolaget genomförde den 27 augusti 2024 där teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande. Acuma Invest AB har tecknat och tilldelats samtliga aktier i Kvittningsemissionen.

Bolaget meddelade den 27 augusti 2024 att Bolaget ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Scandiflash AB (“Förvärvet“). I samband med Förvärvet har Bolaget anlitat Acuma Invest AB som rådgivare. Acuma Invest AB är för sitt arbete berättigade till en ersättning motsvarande fem procent av köpeskillingen i kontant ersättning eller sju procent av köpeskillingen i nyemitterade aktier i Bolaget. Ersättningen kommer att utgå i form av nyemitterade aktier. Styrelsen har därför beslutat om Kvittningsemissionen med stöd av bemyndigandet från årsstämman som hölls den 17 maj 2024. Kvittningsemissionen omfattar 585 903 nya aktier till en teckningskurs om 11,35 SEK per aktie. Acuma Invest AB har tecknat samt tilldelats samtliga aktier i Kvittningsemissionen. Genom Kvittningsemissionen elimineras därmed Bolagets totala skuld till Acuma Invest AB med 6,65 miljoner SEK. Betalning om 11,35 kronor per aktie har erlagts genom kvittning i samband med teckningen. Teckningskursen i Kvittningsemissionen motsvarar den teckningskurs som fastställdes i samband med den riktade emission av aktier som Bolaget genomförde den 27 augusti 2024 där teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande. Styrelsen anser, mot bakgrund av ovan, att teckningskursen i Kvittningsemissionen är marknadsmässig.

Styrelsen anser att det är till fördel för Bolagets finansiella ställning att tillvarata möjligheten att betala ersättningen till Acuma Invest AB, vilka agerat som rådgivare i förvärvsprocessen avseende Scandiflash AB, i form av aktier i stället för genom kontant betalning. Skälet till styrelsens förslag att frångå aktieägares företrädesrätt är att möjliggöra en förstärkning av Bolagets balansräkning genom att minska Bolagets skuldsättning.

Genom Kvittningsemissionen ökar antalet aktier och röster i Astor Group med 585 903, från
44 728 117 till 45 314 020. Aktiekapitalet kommer öka med 154 493,988232 SEK, från
11 794 145,415589 SEK till 11 948 639,403821 SEK. Kvittningsemissionen medför en utspädning om cirka 1,3 procent av röster och kapital baserat på det totala antalet aktier i Astor Group efter Kvittningsemissionen.

För ytterligare information, kontakta:

Mattias Hjorth, VD
info@astorgroup.se

Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande vid den tidpunkt som anges av Astor Groups nyhetsdistributör vid publiceringen av detta pressmeddelande.

Om Scandinavian Astor Group AB (publ)

Scandinavian Astor Group är verksamma inom försvarsindustrin. Bolaget är en leverantör av produkter, tjänster och tillhörande tekniska lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet samt produkter för industrier. Koncernen delas in i två affärsområden, Astor Industry och Astor Tech där produktportföljerna exempelvis består av telekrigssystem och militär flygmateriel samt metall- och kompositkomponenter. Bolaget bedriver sin verksamhet i Sverige. Astor Group är ett publikt bolag vars aktie handlas under kortnamn ASTOR på NGM Nordic SME. Shark Communication AB, tel. +46 73-434 45 15, e-post: info@sharkcom.se är Bolagets Mentor. För mer information om Astor Groups verksamhet, besök: www.astorgroup.se

For additional information contact us

Do you want to know more about our technology and how we can help you solve your problem?

Contact us

Press kit & subscribe

Logo

Astor logo dark 

Astor logo white

Photos of CEO Mattias Hjorth

Mattias Hjorth profile picture 1

Mattias Hjorth profile picture 2

Mattias Hjorth profile 2 BW

Mattias Hjorth picture 3

Subscribe to our newsfeed

To subscribe to our newsfeed, visit our press room.