Astor Group – Flygtester med Astor IV har inletts i Frankrike

23.06.15

Scandinavian Astor Group AB (publ) (”Astor Group” eller ”Bolaget”) har nöjet att meddela att dotterbolaget, My-Konsult AB (”My-K”), har framgångsrikt levererat radarstörningssystemet Astor IV till deras franska samarbetspartner SDTS för testflygningar.

Astor Group kan idag meddela att Astor IV-systemet är på plats i Frankrike och hanteras av samarbetspartnern SDTS. En omfattande fas med tester och integrering på målflygplanet har inletts och kommer genomföras enligt plan av SDTS och deras kund. På grund av branschens karaktär och omständigheter som rör kunden samt nationella säkerhetsintressen kommer ingen ytterligare information om testernas genomförande att presenteras.

”En viktig milstolpe i samarbetet med SDTS har uppnåtts. Under våren har ett utomordentligt kvalificerat arbete utförts med att färdigställa Astor IV vilket har möjliggjort att systemet nu finns på plats hos vår partner i Frankrike. Nu ser vi fram mot nästa steg i processen som innefattar integrering och tester på flygplanet samt demonstrationer i luften.” kommenterar Odd Werin, VD Astor Group.

Mer om samarbetet med SDTS

Astor Groups dotterbolag, My-Konsult, har sedan tidigare ett etablerat samarbete med det franska målflygsbolaget STDS. Samarbetet mellan My-K och SDTS omfattar tre faser – integration, demonstration och In-service, som syftar till att leverera pålitliga och avancerade lösningar för flygburen Electronic Warfare. Astor IV är en avancerad flygburen Electronic Warfare-lösning för radarstörning som har utvecklats under flera år för att möta behoven i ett modernt försvar. I april meddelade Astor Group att skarpa tester med Astor IV hade genomförts framgångsrikt inför planerade testflygningar i Frankrike.

Målet med samarbetet är att SDTS ska kunna erbjuda avancerade flygburna Red Air missions Electronic Warfare lösningar i sin tjänstekatalog samtidigt som My-Konsult får möjligheten att sälja serietillverkade system utprovade i Frankrike till SDTS, myndigheter i Frankrike samt andra målflygoperatörer utanför Frankrike.

 

Scandinavian Astor Group – Strength and security in all elements

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Scandinavian Astor Groups VD Odd Werin

e-post: odd.werin@astorgroup.se

For additional information contact us

Do you want to know more about our technology and how we can help you solve your problem?

Contact us